Concertinformatie

Concertinformatie

Eerstvolgende Kerkpleinconcert: zondag 16 oktober 2022

Aanvang: 15.00 uur

Concert met piano duo

                                                                                                                                       foto: Nanieke van den Berg

Beth & Flo

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. In 2020 kwam het duo, dat erom bekend staat de grenzen van het klassieke concert te verleggen, tot de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”.
In november 2019 maakten Beth & Flo hun gezamenlijke debuut met orkest toen zij soleerden in het dubbelconcert van Poulenc met het HanzeOrkest Zwolle o.l.v. Frank Adams. In dat zelfde seizoen toerden zij door het land met hun voorstelling Rachtime, een geregisseerd concert over Gershwin en Rachmaninov. Beth & Flo hebben opgetreden in Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, De Oosterpoort Groningen en vele andere zalen en theaters in Nederland. In 2018 maakte het duo een kleine tournee door het Verenigd Koninkrijk. Ook gaven Beth & Flo concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff.

In mei 2021 kregen Beth & Flo van BNNVARA de kans om een theaterfilm te maken in het kader van het NPO Actieplan Cultuur. In Beth & Flo: Concert in Uitvoering nemen Beth & Flo de kijker drie kwartier lang mee in hun unieke mix van klassiek en cabaret. De theaterfilm is een voorproefje op hun avondvullende theatervoorstelling Niet wat je denkt. De film ging in première op zaterdag 21 augustus 2021 op NPO 2 Extra en is nu te zien op NPO Start. De voorstelling Niet wat je denkt is t/m mei 2023 te zien in theaters door het hele land. Een andere prachtige kans kreeg het duo in november 2021: zij namen in Londen gloednieuwe werken op van de Britse componist Oliver Davis – samen met het Royal Philharmonic Orchestra. Het album waarop deze werken voor twee piano’s en orkest te horen zijn, komt uit in 2023.

Beth & Flo brachten opnames uit onder de naam Een Vleugeltje Klassiek: de enige echte Beth & Flo-USB-sticks in de vorm van een vleugel! In het najaar van 2021 kwam een nieuw ‘vleugeltje’ uit, met daarop een combinatie van klassieke muziek en kleinkunstliedjes. www.bethflo.com

PROGRAMMA 

 1. Davis (1972-)                 –   Frenzy
 2. Gershwin (1898-1937) –   Rhapsody in Blue
 3. Gershwin (1898-1937) –   Drie preludes
 4. Gershwin (1898-1937) –   The man I love                                                                                                                        –   I got Rhythm
 5. Naeff (1981-)                  –   The Happy Medium
 6. Davis (1972-)                  –   Andante for Claudette
  –   Allegro for Claudette
 7. Pachelbel (1653-1705)  –   Ding in een ding
  Beth & Flo
 8. Smetana (1824-1884)  –  De Moldau

De eerste bron van de
Moldau / De tweede bron /
De jacht in het bos /
Bruiloft in het dorp /     

Dans van de waternimfen in het
maanlicht / De stroom-
versnelling van Sint
Johannes / De brede
stroom van de Moldau

 

voor meer informatie: Mariken Verhulsdonk 06 190550611