Laureaten PCC

Laureaten PCC

Volwassen concert van jonge talenten

Drie jonge talenten, een Brits/Chinese en twee Nederlandse, hebben zondag het eerste concert na de zomerstop van Classic Concerts in de Protestantse kerk verzorgd. Hoewel de musici nog heel jong zijn, kwam er een volwassen concert uit de ‘bus’.

Het was dan ook niet mis wie er stonden. Katie Yao Morgan (19) piano, Noëlle Drost (20) zang en Iris van Nuland (17) viool zijn alle drie laureaten van het Prinses Christina Concours; een in de klassieke muziekwereld hoog aangeschreven concours voor jonge talenten vanuit de hele wereld.

De jonge dames hadden een werkelijk volwassen en zeer gevarieerd programma in elkaar gezet. Het ging van Prokofjev tot Beethoven en van SaintSaëns tot Britten. Maar ook (redelijk) onbekende componisten werden ten gehore gebracht. De Dans Manuel uit ‘La vida breve’ van Manuel de Falla y Matheu bleek een onvervalste parel te zijn. Snel, accuraat en met groot gevoel voor de muziek gingen de vingers van Van Nuland over de snaren en Morgan deed schitterend mee. Het talent spatte er af. Maar ook de stem van Drost, die eerst piano studeerde en nu ‘zang’ als hoofdvak heeft, kwam luid en duidelijk naar voren. Een goed gevulde kerk, alhoewel niet helemaal uitverkocht, applaudisseerde de handen bijkans stuk. Het was kortom een geweldig concert, eigenlijk zoals je altijd van de stichting Classic Concerts mag verwachten. De thuisblijvers hebben weer eens ongelijk gekregen.

@Nel Kerkman


Comments are closed.