Domstad Blazers Ensemble

Domstad Blazers Ensemble

Domstad Blazers Ensemble

Wanneer

20 oktober 2024    
15:00 - 17:00

Reserveringen

€5,00 - €10,00
Reserveer nu

Waar

Informatie over het programma volgt.

Het Domstad Blazers Ensemble is ruim 40 jaar geleden opgericht door enkele blazers uit de Utrechtse Studentenorkesten en het Nederlands Studenten Orkest. Het is uitgegroeid tot een professioneel werkend ensemble van gedreven amateur musici. Dirigent is Leon Bosch.

Het Domstad Blazers Ensemble heeft een basisbezetting van hobo’s, klarinetten, hoorns en fagotten, aangevuld met fluiten en een contrabas. Het repertoire bestrijkt zowel de muziek voor traditioneel blaasoctet, zoals de serenades van Mozart, Krommer en Beethoven, als werken voor groter blazersensemble, zoals bijvoorbeeld Symphonietta van Van Otterloo. Maar ook muziek met strijkers, waaronder de beroemde Blazers Serenade van Dvorak, behoort tot de aantrekkelijke muziek voor blazersensemble. Daarnaast waagt het zich aan grote orkestwerken in bewerking voor blazersensemble, zoals de 1-ste en 7-de symfonie van Beethoven en de opera’s Tosca (Puccini), Carmen (Bizet) en de Die verkaufte Braut (Smetena). Ook voert het ensemble werken uit van eigen ensembleleden, zoals de ‘Dolomieten Serenade’ van voormalig dirigent Bas Pollard, en de ‘Vlaamse miniaturen’ van voormalig hoornist Arie van Hoek.

Het Domstad Blazers Ensemble geeft regelmatig concerten op de zondagmiddag. Het was verschillende malen te horen tijdens de jaarlijkse ‘hofjesconcerten’ in de Amsterdamse Jordaan, opende het Mozartjaar in Zeist en trad op bij verschillende festivals, zoals het Nijenhuisfestival op kasteel Nijenhuis te Heino, het zomerfestival in Goedereede, het Parkfeest ter gelegenheid van 50 jaar Amstelpark en het Utrecht Blaast Buiten festival. Zeer succesvol waren de kinderconcerten met Peter en de Wolf en Babar het Olifantje. In de zomer van 2022 ging het ensemble naar Terschelling, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan.

Reserveringen

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €10,00
Vriendenticket €5,00
Jeugdticket
voor jongeren van 12 t/m 18 jaar
€5,00

Registratiegegevens

Booking Summary

Please select at least one space to proceed with your booking.

Payment and Confirmation