Wie zijn wij

Wie zijn wij

ANBI gegevens:

Stichting Classic Concerts Zandvoort. RSIN nummer: 8090.72.385

AVG – Wet op de persoonsgegevens

Beleidsplan 2023-2028

financiële verantwoording Kerkpleinconcerten 2022

financiële verantwoording Grote Productie 2022

OPRICHTING De oprichting in 1999 van de Stichting Classic Concerts Zandvoort is het resultaat van het harde werk van twee mensen in het bijzonder: Peter Tromp en Toos Bergen. In 2000 is de Stichting officieel van start gegaan met de Carmina Burana van Carl Orff op het Bug. van Fenemaplein. Een megaproductie die zijn weerga niet kende. Tot en met 2021 hebben zij de Stichting een gezicht gegeven.

BESTUUR                                                                                                          Bestuurssamenstelling per 1 januari 2022:

Drs. Piet-Heijn van Mechelen (1948) Piet-Heijn speelt sinds zijn 7e viool. Hij speelt nog steeds in een kwartet en bij het Heemsteeds Philharmonisch Orkest en Symfonieorkest Haarlem. Vader van drie volwassen dochters. Opa van vier kleinkinderen. Was o.a. Consultant en Vice president verantwoordelijk voor marketing en voorzitter van de ApneuVereniging.  Zijn hobby is zeezeilen.   Piet-Heijn vervult de taak van voorzitter.

 

Mariken Verhulsdonk (1955) is geen muziekkenner maar wel een groot muziekliefhebber. Cultuur in de brede zin van het woord is haar passie. Zij woont met haar partner sinds 2018 in Zandvoort. Ooit op een saaie zondagmiddag zomaar binnengelopen bij een Kerkpleinconcert en overdonderd door de kwaliteit van dat optreden. Het bleek dat Classic Concerts hier de organisator van was. Het stond op haar Bucket list om na haar pensionering een bescheiden rol in een dergelijke organisatie te spelen. “ Goed luisteren naar de wensen van het trouwe, bestaande publiek maar ook een nieuw, mogelijk jonger,  publiek proberen te interesseren voor klassieke muziek” is haar doel. Mariken was tot voor kort werkzaam in de luxe branche. Mariken vervult de taak van secretaris.

Frans Visser (1952) is geboren en opgegroeid in Rotterdam. Tijdens mijn studiejaren in Amsterdam ging ik gitaar spelen om mezelf te begeleiden met popsongs. Mijn liefde voor klassieke voor muziek is wat later ontstaan. Ik ontdekte eerst de klassieke gitaar met virtuozen als John Williams en Julian Bream, wat later de grote meesterwerken als de Vier Jaargetijden van Vivaldi, sonates en nocturnes van Chopin en de symfonieën van Beethoven. Na mijn studietijd ging ik voor het eerst naar het Concertgebouw om soms eeuwenoude muziek live te ervaren. Dat werden concertseries, meestal Nederlands Philharmonisch en Nederlands Kamerorkest. Ik vind nog steeds de ervaring van live gespeelde muziek niet te vergelijken met opnamen, hoe mooi die ook kunnen zijn. De laatste tien jaar heb ik ook kleinschalige concerten leren waarderen in kerkjes en buurtlocaties. Om deze reden wil ik graag bijdragen aan het voortbestaan en zo mogelijk versterken van de Stichting Classic Concerts Zandvoort. Hierbij denken we – het nieuwe bestuur – ook aan de jeugd van Zandvoort. Frans vervult de taak van penningmeester.

Willem Stroman (1952) is  alweer zeven jaar in Zandvoort woonachtig. Al meer dan 50 jaar (!) actief als organist in diverse kerken, waaronder ook de Protestantse Dorpskerk hier in Zandvoort. Kortgeleden werd mij gevraagd of ik mee wilde denken/ meewerken met de Stichting Classic Concerts. Heel graag doe ik dat. Speciaal vanuit mijn achtergrond als professioneel musicus denk ik dat ik een waardevolle bijdrage aan de stichting kan geven. Ik hoop dan ook veel mensen tijdens de concerten te kunnen begroeten. Willem vervult de taak van bestuurslid

Het bestuur van de Stichting Classic Concerts Zandvoort verleent haar diensten op vrijwillige basis.

Contact: Mariken Verhulsdonk secretaris – M 06 19550611

info@classicconcerts.nl