Grote Productie 2023

Grote Productie 2023

Grote Productie 2023

Wanneer

26 november 2023    
15:00 - 17:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Grote Productie 2023

Zondag 26 november 2023

aanvang: 15.00 uur

 de Stichting Classic Concerts Zandvoort organiseert haar jaarlijkse grote productie met als uitvoerenden:

Heemsteeds Philharmonisch Orkest

                foto Franklin v.d. Erf

Dick Verhoef – dirigent

Sinds 2008 is Dick Verhoef dirigent van het Heemsteeds Philharmonisch Orkest. Hij studeerde hoorn en directie aan het Rotterdams Conservatorium. Nog tijdens zijn studie remplaceerde hij als hoornist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder dirigenten als Bernard Haitink, Valery Gergiev, Simon Rattle, Edo de Waart en Kurt Sanderling. In 1989 werd hij kernlid van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Van 1991 tot 2013 was hij verbonden als hoornist bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest, later Holland Symfonia genaamd. Dick dirigeert naast het HPhO meerdere amateur- en professionele orkesten en heeft inmiddels een indrukwekkende lijst van bijzondere muziekprojecten op zijn naam staan.

m.m.v. Pauline Oostenrijk – hobo 

PROGRAMMA

-Ouverture Mein Heim opus 62 van Atonin Dvorak

-Hobo concert opus 110 van Kalliwoda

PAUZE

-Symfonie no. 9 ‘Aus der Neuen Welt’ van Antonin Dvorak

foto Dennis Herman

Oostenrijk was van 1993 tot 2018 solohoboïste van het Residentie Orkest in Den Haag. Daarnaast is zij tot 2007 werkzaam geweest als hoofdvakdocente hobo aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze speelde solo bij onder meer het Residentie Orkest, de Nederlandse radio-orkesten, Amsterdam Sinfonietta, het WDR Sinfonieorchester, het Salzburger Kammerorchester en het Orchestre d’Auvergne. In 1992 maakte ze haar debuut in Carnegie Hall in New York.

Ze is ook actief in de kamermuziek. Ze geeft concerten met de pianist Ivo Janssen, met het Utrecht String Quartet en met haar zus, de sopraan Nienke Oostenrijk. Samen met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer vormt ze sinds 2004 het Blazers Kamer Collectief. Louis Andriessen componeerde voor haar To Pauline O voor hobosolo. Ze maakte een aantal cd’s met soloconcerten en kamermuziek.

 

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.