Heemsteeds Philharmonisch Orkest – Openingsconcert

Heemsteeds Philharmonisch Orkest – Openingsconcert

Heemsteeds Philharmonisch Orkest - Openingsconcert

Wanneer

15 januari 2023    
15:00 - 17:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Heemsteeds Philharmonisch Orkest

o.l.v. Dick Verhoef

Het HPhO is een orkest dat bestaat uit zo’n 50 gedreven amateurmusici. Hun concerten en projecten kenmerken zich door originaliteit, kwaliteit en veelzijdigheid. Al sinds de oprichting in 1966 wordt gestreefd naar uitvoeringen die leuk zijn om te maken en mooi zijn om naar te luisteren. In de eerste decennia na de oprichting nog als kamerorkest, maar vanaf 2001 als volledig symfonieorkest. Met veel plezier studeren de musici van het HPhO wekelijks onder leiding van dirigent Dick Verhoef op uiteenlopend repertoire. Daarnaast verleent het HPhO regelmatig medewerking aan bijzondere muziekprojecten of zijn zij te vinden in het buitenland op één van de concertreizen, zo reizen zij regelmatig af naar Bad Pyrmont in Duitsland. In 2016 vierde het HPhO op grootse wijze haar 50-jarig jubileum met een tournee naar Weimar in Duitsland, een concert met Karin Bloemen in de Philharmonie in Haarlem en de grootse uitvoering van de 9e symfonie van Ludwig van Beethoven in de Lichtfabriek in Haarlem.

 

Over het programma van 15 Januari 2023 15.00 uur Protestantse Kerk. Het Heemsteeds Philharmonisch Orkest is een graag geziene gast bij Classic Concerts in Zandvoort. Traditioneel verzorgt zij het openingsconcert in de serie Kerkpleinconcerten. En ook nu weer 15 januari in de Protestantse Kerk. Het bestaat uit gedreven amateurs die al veel jaren aan het orkest verbonden zijn. Onder de bezielende leiding van Dick Verhoef.

Voor de pauze is er de tweede symfonie van Tsjaikovski. Hij maakte daarmee destijds een goede beurt bij de Russische Nationalistische componisten. Dit omdat er verschillende Oekraïense (destijds klein Rusland) volksmelodieën in verwerkt waren. De symfonie kreeg daarom de bijnaam ‘Kleinrussiche’.

Na de pauze hoort u het Celloconcert van Edward Elgar opus 85. Een van de topstukken voor cello. Gespeeld door de jonge talentvolle Emma Naegele (17 jaar). Die al een aantal prijzen won met haar celloconcerten op internationale concoursen. En ook nu weer de sterren van de hemel speelt.

 

 

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.