Laureaten Prinses Christina Concours

Laureaten Prinses Christina Concours

Laureaten Prinses Christina Concours

Wanneer

17 september 2023    
15:00 - 17:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Met o.a. Thijs Willers -piano-

Pianotalent Thijs Willers (17 jaar) uit Bussum in prestigieuze finale van het prinses Christina Concours 2023. Zaterdag 22 april vond de finale plaats van het Prinses Chrstina Concours in cultuurpaleis Amare. Het niveau tijdens deze finale was uitzonderlijke hoog en in de Categorie 2 waren er zelfs twee eerste prijswinnaars: saxofonist António Paulo Martins Melo en pianist Thijs Willers. De Matangi prijs ging ook naar de 17 jarige Thijs en met hem zullen we twee concerten geven in de serie Matangi Moments in het seizoen 23/24.

Thijs maakt deel uit van het Fossae Trio samen met: Pippa Schot – viool en Vincent Kalk – cello. Het Fossae trio is een pianotrio dat in 2022 is opgestart. Ze zijn nog maar kort bij elkaar maar hebben al veel gedaan. Ze waren te zien op het Ocrum festival in Breda en in de regiofinale van het Prinses Christina Concours, waar de jury dit over hun zei: “Deze drie jonge musici vormen een geweldig ensemble en spelen met een gemak alsof ze dit al jaren doen”.

Programma

Thijs Willers, piano

L. van Beethoven (1770-1827) Variaties in c klein, WoO 80

F. Chopin (1810-1849) Ballade nr. 1 in g klein, op. 23

S. Rachmaninoff (1873-1943) uit Moments Musicaux op. 16
nr. 3 Andante cantabile, b klein
nr. 4 Presto, e klein

– Pauze –

Het Fossae trio
Thijs Willers, piano
Pippa Schot, viool
Vincent Kalk, cello

F. Mendelssohn (1809-1847) Uit piano Trio no. 1 in d klein, op. 49
Deel 1: Molto allegro e agitato
Deel 2: Andante con moto quietlo

A. Dvorák (1841-1904) uit Pianotrio nr. 4 in e klein op. 90 “Dumky-trio”
Deel 1: Lento maestoso -Allegro quasi doppio movimento
Deel 3: Andante -Vivace non troppo -Allegretto

 

Pippa Schot, viool
Pippa Schot (17 jaar) studeert viool aan de Sweelinck Academie voor jong talent aan het conservatorium Amsterdam. Ze heeft les van Judith van Driel (primarius van het Dudok kwartet). Pippa is prijswinnaar van het Prinses Christina Concours en het Britten vioolconcours. De jury roemde haar haar bijzondere muzikale persoonlijkheid, haar performers skills en haar heldere en boeiende spel. Samen met organist Evan Boogerd gaf zij onlangs een concert in het kader van het Grachtenfestival 2023 en was te beluisteren (samen met pianist Ernst-Paul Fuchs) op de klassieke zender NPO 4 in het programma Earbites met Dieuwertje Blok.

Thijs Willers, piano
Thijs Willers (2006) heeft pianoles gevolgd vanaf de leeftijd van 6 jaar. Momenteel studeert hij bij Mila Baslawskaja aan de Sweelinck Academie, de jong talent opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hij nam al met veel succes deel aan een aantal concoursen. In 2023 won hij de Eerste Prijs tijdens het Prinses Christina Concours. Na de finale luidde het jurycommentaar: ‘Tjongejonge Thijs, wat heb je ons overdonderd met je indrukwekkende Prokofiev sonate. Zoveel karakter, zoveel effect, zoveel sfeer, geweldig. Een eerbetoon aan de componist. Thijs heeft openbare optredens gehad in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam (grote zaal) en is op 21 september 2023 te horen tijdens een lunchconcert in het Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Vincent Kalk, cello
Vincent Kalk (16) studeert aan de Sweelinck academie bij Monique Heidema. Hij is lid van het Noord-Hollands Jeugdorkest en Jeugdorkest Nederland. Tot 2022 was hij ook de eerste cellist en vaste solist bij de celloclub Amstelveen en Bloemendaal.

Bij het Prinses Christina Concours geloven we in de kracht van muziek. We stimuleren kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Ruim vijftig jaar geleden organiseerde Ruud van der Meer voor het eerst een concours vanuit een gymzaal van het Haagse Edith Stein College. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling. Telkens zijn we op zoek naar de beste verbinding tussen muziek en kinderen of jongeren.

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.