Symphonie Orkest Haerlem

Symphonie Orkest Haerlem

Symphonie Orkest Haerlem

Wanneer

17 november 2024    
15:00 - 17:00

Reserveringen

€5,00 - €10,00
Reserveer nu

Waar

Het Symphonie Orkest Haerlem staat o.l.v. dirigent Nicolas Devons

Het SOH werd op 2 juni 1938 opgericht door dirigent Wilhelm Rettich en voorzitter Bernard Drukker. Vanaf die tijd heeft het orkest onder leiding gestaan van diverse dirigenten.
1938: Wilhelm Rettich
1948: Piet Halsema
1953: Hans Bik
1954: Marinus Adam
1969: André Kaart
1999: Otto Tausk
2002: Nicholas Devons

Inmiddels is Nick Devons al vele jaren onze vaste dirigent. Hij streeft naar meer allure op muzikaal gebied, maar ook wat betreft de presentatie. Het SOH telt ruim 50 leden uit Haarlem en omstreken. Wij vinden het belangrijk om een hoog niveau van orkestspel na te streven, maar daarnaast zijn ook een goede sfeer en een vriendschappelijke omgang met elkaar onmisbare voorwaarden voor goed musiceren. Dit is altijd het eerste wat solisten en nieuwe spelers bij binnenkomst opvalt. We proberen die sfeer te behouden door ieder jaar in januari een kamermuziekavond te organiseren. Daar kunnen leden aan elkaar laten horen wat ze naast het orkestspel in hun mars hebben en in kleine bezettingen wordt er flink op los gemusiceerd. We streven er ook naar om eens in de drie jaar een concertreis te organiseren. In 2005 ging die reis naar Berlijn. Voor het jubileumjaar 2008 stond een reis naar onze Franse jumelagestad Angers op het programma. In 2011 ging het orkest op concertreis naar Praag. In 2014 waren we in Salzburg en Wenen, waar we onder andere in Slot Schönbrunn speelden. Halle, Leipzig en Weimar werden in 2017 bezocht. En in de zomer van 2022 waren we in Boppard, Koblenz en Wiesbaden te gast.

Traditioneel geven wij eenmaal per jaar in het najaar een concert in de Philharmonie. In het voorjaar meestal in de Wilhelminakerk, ook in Haarlem. Ook worden we voor andere evenementen uitgenodigd, zoals het jaarlijks begeleiden van de Matthäus Passion van Bach.

Ben je een gevorderd amateurmusicus, dan maken we graag kennis met je, laten we fijn samen muziek maken!

Meer informatie over het programma volgt.

Reserveringen

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €10,00
Vriendenticket €5,00
Jeugdticket
voor jongeren van 12 t/m 18 jaar
€5,00

Registratiegegevens

Booking Summary

Please select at least one space to proceed with your booking.

Payment and Confirmation