Grootkoor The Voice Company

Grootkoor The Voice Company

Grootkoor The Voice Company bij Classic Concerts

Jaarlijks verzorgt de stichting Classic Concerts een zogenaamde ‘grote productie’, een megaproductie die steevast in de Agathakerk georganiseerd wordt. Grote producties waren onder andere Carl Orff’s Carmina Burana, de Mattheus Passion en de Johannes Passion en twee concerten van de Maestrechter Starr. The Voice Company zal dit jaar invulling geven aan deze productie. Het is een laagdrempelig koor dat werkt met projecten en workshops. De repetities vinden plaats in Haarlem, Lelystad en Nijkerk.

Zondag 2 december komt het grootkoor van The Voice Company naar Zandvoort voor de grote productie van Classic Concerts in 2018. Onder leiding van Robert Bakker gaat het koor ‘over de grenzen met zang en dans’. Bakker studeerde Schoolmuziek, Blokfluit en Piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Binnen de studie Schoolmuziek bekwaamde hij zich in koor- en orkestdirectie. Sinds 1980 staat hij wekelijks voor één of meer koren. Allerlei soorten zanggroepen heeft hij onder handen gehad: van een kinderkoor, tot aan een huisvrouwenkoor op de maandagmiddag in de Amsterdamse Pijp en een kleurlingenkoor in Namibië. Hij bruist van de energie en de motivatie.

 

Het belooft een heel veelzijdig concert te worden. Niet alleen het koor, met een bezetting van 120 (!) leden, zal optreden. Angelique van Leijenhorst (sopraan) en Baider Al Basri (mezzosopraan) verlenen vocale medewerking, Bakker begeleidt het koor op de vleugel en hij begeleidt Al Basri op de blokfluit. Een aantal programmaonderdelen na de pauze zullen visueel gemaakt worden door de dansers Danny Boom (winnaar So You Think You Can Dance 2013), de Vlaamse Anneke Ghysens (tweede in hetzelfde programma in 2013) en Eva Scheffers. De 33-jarige Scheffers heeft ruime ervaring opgedaan in zowel moderne dansgezelschappen, dinershows en (dans)modeshows en in musicals van Joop van den Ende.

 

Vóór de pauze is het programma klassiek Italiaans ingericht. Het koor zingt dan, met medewerking van Angelique van Leijenhorst en Baidar Al Basri, ‘Et in terra pax’ van Anthonio Vivaldi, een aantal delen uit de ‘Petite Messe Solennelle’ van Gioachino Rossini en een aantal delen uit de ‘Messa di Gloria’ van Giacomo Puccini. Na de pauze wordt de muziek visueel verrijkt door de eerder genoemde dansers. Uniek, want het is voor het eerst in de geschiedenis van Classic Concerts dat er tijdens een concert gedanst gaat worden. Op het programma staan onder andere ‘Gymnopédie’ van Erik Satie, ‘Glasworks’ en ‘I’m going to make a cake’ van Philipp Glass en ‘Experience’ van Ludovico Einaudi. Bakker schreef ook een meditatief stuk voor blokfluit-solo, waarop de Vlaamse danseres Anneke Ghysens een choreografie laat zien. Uiteraard zal Bakker het werk zelf op blokfluit uitvoeren. Dit wordt een prachtig verstild moment in het concert.

Het concert is in de Agathakerk, Grote Krocht 45 in Zandvoort. De aanvang is om 15.00 uur en de kerk gaat om 14.15 uur open. De entree bedraagt € 20. Kaarten zijn vanaf 1 november te koop bij: Kaashuis Tromp, Grote Krocht eveneens in Zandvoort of te bestellen door overmaking van € 20 op rekening: NL57RABO0384483070 t.n.v. ClassicConcerts o.v.v. grote productie 2018. De kaarten (op naam) liggen op de dag van uitvoering klaar bij de ingang van de kerk.