Maastrechter Staar 2015

Maastrechter Staar 2015

Zandvoort, 30 december 2015

“Zandvoort voelt als thuiskomen”

Dit waren de woorden van Jan Peeters voorzitter van de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar.

Zondag 20 december kwam het koor voor de derde keer op rij naar Zandvoort. Voor ons als organisatoren altijd weer een feest. Dit keer was er een Kerstconcert gepland. Na de nodige voorbereidingen en de spanning of de kaarten wel verkocht zouden worden, konden wij, Peter Tromp en ik, opgelucht achterover gaan leunen toen de eerste klanken de overvolle kerk instroomde. Wat een prachtig concert. Een kerstconcert waardig. Ik denk dat menig bezoeker, zeker na de pauze, met aardig wat bekende nummers heeft zitten mee neuriën. Wat voelde ik me trots. Een volle kerk met mensen vanuit alle hoeken van het land. Een prachtig mannenkoor en een ontroerend Ave Maria van Syrinx Jessen. Er werden vele traantjes weggepinkt. Ook de toegift van de “Twaalf Rovers” was voor iedereen een aangename verrassing. Wat wordt dit lied ongelooflijk mooi en ingetogen gezonden. De solist Bèr Schellings kreeg terecht een staande ovatie.

Klap op de vuurpijl voor mijzelf was het moment toen wij, na een overheerlijke stamppottenmaaltijd, door het koor werden toegezongen als dank voor de gastvrije ontvangst. Ik zal dit niet gauw vergeten. Na nog een overheerlijk toetje was het tijd om weer naar het zuiden af te reizen maar niet zonder de afspraak dat wij over twee jaar opnieuw een kerstconcert gaan organiseren mét de STAAR. Zandvoort en Maastricht, het is een combinatie die klinkt als een (kerst)klok.

Ik wens u allen, mede namens Peter Tromp, ‘mannen van de STAAR’ een prachtig muzikaal 2016 toe en besluit met de woorden: “tot ziens in 2017”

Toos Bergen

Stichting Classic Concerts Zandvoort

Penningmeester/secretaris

06 518 538 14

bestuur@classicconcerts.nl

www.classicconcerts.nl