Over de Stichting

Over de Stichting

In Zandvoort is traditioneel veel aandacht voor de diverse kunst- en cultuuruitingen, zoals de diverse muziekfestivals. Een kwalitatief hoogstaand aanbod van klassieke muziek ontbrak echter tot voor een aantal jaar.

De stichting is het initiatief van twee liefhebbers van klassieke muziek die graag hun voorliefde vertegenwoordigd zien in het cultuuraanbod van Zandvoort. Peter Tromp en Toos Bergen werken sinds 2000 actief aan de promotie van klassieke muziek in Zandvoort en hebben daarbij eveneens aandacht voor het culturele erfgoed in het dorp.

Eén van de doelstellingen van de stichting was, naast het organiseren van concerten, het inzamelen van geld voor de restauratie en het onderhoud van een van de meest markante kerkorgels in Nederland, het Knipscheerorgel in de Nederlands Hervormde Kerk. Dit orgel is een van de 32 kerkorgels die door Hermanus Knipscheer II zijn gebouwd en stamt uit 1849.

Met het faciliteren van het onderhoud aan het orgel wordt niet alleen een stuk cultuurgeschiedenis behouden maar worden ook toekomstige concerten mogelijk gemaakt waarbij dit orgel de hoofdrol speelt.

Meer informatie over het beleidsplan lees meer….