Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi

Jubilerende Wibi Soerjadi speelt Mozart, Liszt en Chopin in Zandvoort

Op vrijdagavond 23 juni a.s. gaf Nederlands meest succesvolle concert- pianist Wibi Soerjadi,  een exclusief concert in de Protestantse Kerk aan het Kerkplein in Zandvoort. Het concert omvatte werken van Mozart, Liszt, Chopin en eigen transcripties. De organisatie was in handen van Circuit Park Zandvoort en de Stichting Classic Concerts Zandvoort.

Twee jubilea

Dit bijzondere concert, mogelijk gemaakt door Circuit Park Zandvoort, staat in het teken van twee jubilea. Allereerst het 250e geboortejaar van Wolfgang Amadeus Mozart, dat dit jaar overal ter wereld gevierd wordt. Vandaar dat ook werken van deze Oostenrijkse componist (Salzburg 1756-Wenen 1791) op het programma staan. Bovendien viert Wibi Soerjadi dit jaar zelf zijn 25e jubileum als internationaal vermaard concertpianist.

Racefan Wibi Soerjadi en Circuit Park Zandvoort

Met het mogelijk maken en organiseren, samen met de Stichting Classic Concerts Zandvoort, van dit zeer bijzondere concert, wil Circuit Park Zandvoort de sinds 1948 bestaande, onderlinge verbondenheid tussen dorp en circuit onderstrepen. En wie kan die verbondenheid dan beter vertolken dan meesterpianist èn racefan Wibi Soerjadi. Tegen de achtergrond van de fraaie en sfeervolle Protestantse Kerk met zijn eveneens rijke historie en schitterende akoestiek, belooft vrijdagavond 23 juni dan ook een concert van topniveau te worden!