Symfonieorkest Haerlem o.l.v. Nicolas Devons

Symfonieorkest Haerlem o.l.v. Nicolas Devons

Symfonieorkest Haerlem   o.l.v. Nicolas Devons

Wanneer

12 november 2023    
15:00 - 17:00

Reserveringen

€5,00 - €10,00
Reserveer nu

Waar

Het SOH werd opgericht in 1938. Dertig jaar heeft het orkest onder leiding gestaan van André Kaart. Na Otto Tausk (thans chefdirigent van het Vancouver Symphonie Orchestra) is Nicholas Devons sinds het najaar van 2002 onze vaste dirigent. Onder zijn leiding streeft het orkest naar meer allure zowel op muzikaal gebied als in de presentatie. Zo voerde hij groepsrepetities onder leiding van professionele repetitoren en studiezondagen in. Een studieweekend hoort daar ook bij. De recensent van het Haarlems Dagblad meldde kort na Devons’s aantreden, naar aanleiding van het voorjaarsconcert: ‘We kunnen constateren dat het heel goed gaat met het orkest en dat we nog veel moois van dit ensemble kunnen verwachten’. Er volgden nog vele andere mooie recensies.

Het SOH telt nu ruim 50 leden. Een goede sfeer en een vriendschappelijke omgang met elkaar zijn onmisbare voorwaarden gebleken voor goed musiceren. Dit is altijd het eerste wat solisten en nieuwe spelers bij binnenkomst opvalt. De concertreis naar Berlijn in 2005 heeft daar ook veel toe bijgedragen. Voor het jubileumjaar 2008 stond een reis naar onze Franse jumelagestad Angers op het programma. In 2011 ging het orkest op concertreis naar Praag. In 2014 waren we in Salzburg en Wenen, waar we in Slot Schönbrunn speelden. Halle, Leipzig en Weimar werden in 2017 bezocht. De vereniging bezit een aantal eigen instrumenten, o.a. contrabassen en antieke gerestaureerde pauken. Traditioneel geven wij eenmaal per jaar een concert in de Philharmonie in het najaar. In het voorjaar meestal in de Wilhelminakerk, ook in Haarlem. Ook worden we voor andere evenementen uitgenodigd, zoals het jaarlijks begeleiden van de Mattheus Passion.

Nicholas Devons, sinds 2002 de vaste dirigent van het SOH, groeide in Engeland op. Hij komt uit een muzikale familie – zijn moeder was beroepspia­niste – en speelt al vanaf zijn achtste jaar viool. Na een eco­nomiestudie in Cambridge be­sloot hij muziek als vak te kie­zen.
Vanaf 1979 studeerde hij viool bij Mark Lubotsky aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar hij in 1983 zijn orkestdiploma en een jaar later zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Veel remplaceerde hij daarna bij verschillende orkesten, o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest en het Ballet Orkest.
Vanaf 1990 hield hij zich steeds meer bezig met orkestdirectie. Na directielessen bij Joop van Zon te hebben genomen, nam hij een aantal jaren in Tsjechië aan internationale workshops deel en studeerde hij later verder bij Jan Stulen die een belangrijke invloed op zijn ontwikkeling als dirigent heeft gehad.
Sinds 1996 is hij tevens vaste dirigent van het Betuws Symfonie Orkest. Verder is hij actief als coach van verschillende kamermuziekensembles. Hij is ook concertmeester van het Noordhollands Bach Orkest.

Reserveringen

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €10,00
Vriendenticket
ALs 'Vriend' van ClassicConcerts betaald u het gereduceerde tarief. (max. 2 kaarten)
€5,00

Registratiegegevens

Booking Summary

Please select at least one space to proceed with your booking.

Payment and Confirmation