Trio d’Encore

Trio d’Encore

Het Trio d’Encore is ontstaan vanuit een hechte vriendschap: drie jongens met een gedeelde passie voor muziek. Caspar Vos (piano), Koen Stapert (viool) en Marcus van den Munckhof (cello) leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2012 spelen zij samen en in 2016 richtten zij het Trio d’Encore op. Het Trio d’Encore kenmerkt zich door gepassioneerd samenspel en met hun gevarieerde programmakeuze gelooft het trio een publiek op een verfrissende manier te kunnen overtuigen van hun muzikale boodschap. Onder het motto ‘encore is more’ brengt Trio d’Encore een nieuwe concertbeleving naar voren waarin toegankelijkheid en interactie met het publiek centraal staan. Eén van de muzikale avonturen van het trio betreft hun muzikale videoverslag van de Tour de France in 2019 voor NPO Klassiek.

Afzonderlijk hebben de heren allemaal hun sporen verdiend.

Marcus van den Munckhof trad als voormalig lid van het Cello Octet Amsterdam veelvuldig op in binnen- en buitenland. Samen met het Cello Octet speelde hij vele wereldpremières en werkte hij samen met componisten als Arvo Pärt en Philip Glass. Hij heeft zich grondig verdiept in de historische uitvoeringspraktijken; ideeën die hij in de praktijk brengt met onder andere het Trio Soldat en het Quartetto Bernardini. Marcus is een veelgevraagd remplaçant bij onder andere het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Balletorkest en Amsterdam Sinfonietta.

Koen Stapert studeerde met een 10 af aan het Conservatorium in Amsterdam bij Liviu Prunaru. Tijdens het Oskar Backconcours in 2016 won hij de prijs voor de beste vertolking van het moderne werk ‘Forté’ van Willem Jetz. Koen was academist bij het Concertgebouworkest, eerste violist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en is sinds dit seizoen aangesteld als tweede concertmeester van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij bespeelt een Valentinus de Zorzi uit 1876, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrument Fonds.

Caspar Vos studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Hij won nationaal en internationaal prijzen op verschillende concoursen, zoals de Grand Dominique Competition, het 18de International Piano Competition Jean Francaix, en het 8ste International Mayenne Piano Competition. In 2017 ontving Caspar de Dutch Classical Talent publieksprijs voor het unieke concept ‘programma zonder programma’. Hij bracht verschillende cd’s uit, waaronder zijn debuutalbum ‘Ego’ met werken van Nicolai Medtner. Deze werd in het magazine ‘Luister’ beoordeeld met een 10. Hiernaast is Caspar is directeur van het Schiermonnikoog Festival.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *