Jaap Stork 20-02-2022

Jaap Stork 20-02-2022

@Nel Kerkman

De allereerste Classic Concerts 2022 na twee jaar!
Het was een waar feestje om na een stilte van twee jaar weer naar de
dorpskerk te gaan voor een Kerkpleinuitvoering. Het was dit keer een
bijzondere want niet minder dan, ook in de regio bekende, Jaap Stork verzorgde
als pianist en entertainer een zeer genoeglijke en muzikale middag.
Ondanks een stormachtig weerbeeld was bij binnenkomst van de kerk de gezellige sfeer direct gezet. In een soort ‘restaurant’ opstelling kon eenieder plaatsnemen en dat gaf al echt een ‘uit naar ‘t theater’ gevoel. Ook nieuw was de bestuurswisseling die in de
tussentijd ongemerkt was gebeurd. Voorzitter Piet-Heijn van Mechelen verwelkomde de muziekliefhebbers en stelde zowel als gast Jaap Stork en zijn medebestuurders Mariken Verhulsdonk, Frans Visser en Willem Stroman voor.

Inspirerende vrouwen
Jaap Stork tilde op deze middag vol natuurgeweld een tipje van de ‘rok’ op van vijf
vrouwelijke componisten uit de late 19e en vroege 20e eeuw in klank, woord en beeld.
Een tweetal vrouwen Anna Magdalena Wülcken en Clara Wieck waren zelf componisten geweest maar waren ondanks hun talent min of meer in de schaduw van hun beroemde mannen Johan Sebastiaan Bach en Robert Schuman gebleven. De andere drie vrouwen, Alma Schindler, George Sand en Cécile Chaminade ontplooiden hun muzikale talenten op een andere manier en dat werd meer een aaneenrijging van intriges.

Woord, beeld en klank
Jaap Stork is een meesterverteller en hij neemt je mee naar een andere wereld. Zijn
verhalen zijn veelal gelardeerd met veel humor en door de geprojecteerde beelden krijgt de bezoeker nog meer zicht op zijn verhalen. Hij is een meester om pikante details te vertellen en zelf geniet hij ervan om die met bravoure voor te dragen. Maar Stork is niet alleen een bevlogen entertainer, hij is ook een geweldige pianist en componist, helaas was er geen gelegenheid om hem tevens op het orgel te beluisteren. Maar wie weet misschien kan het nieuwe bestuur in de loop van het nieuwe seizoen hem een keer strikken? In ieder geval was het weer als vanouds bij de Kerkpleinconcerten: genieten voor een prikkie (€5,-) waar vind je dat nog!

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *