Warme klanken bij Classic Concerts Zandvoort

Warme klanken bij Classic Concerts Zandvoort

Na de zomerstop begint het programma van de Kerkpleinconcerten in de dorpskerk met het presenteren van de laureaten Prinses Christina Concours. Op 18 september waren drie jonge musici uitgenodigd voor het Kerkpleinconcert. Zij ontvingen, na een selectie uit 400 kandidaten, een prijs bij het klassieke Concours.

@Nel Kerkman

Een groot aantal liefhebbers van licht klassieke muziek hadden de flinke regenbui getrotseerd om te genieten van drie jonge getalenteerde musici. Voorzitter stichting Classic Concerts Zandvoort Piet Heijn van Mechelen verwelkomde de aanwezigen en wenste iedereen een muzikale middag toe. De kerk zag er weer gezellig uit met kleine zitjes en heerlijke stoelen.  Niet alleen het publiek had er zin in maar ook de drie laureaten.

Mariska Doveren

De 15-jarige harpiste Mariska Doveren opende het concert en verraste het publiek met een kleine uitleg over haar muziekkeus. Als prijswinnaar van het Prinses Christina Concours speelde ze al op diverse plaatsen in Nederland. Daarbij is ze, naast haar school, eerste harpiste bij het Kennemer Jeugd Orkest. De harp is niet zo vaak in concerten aanwezig en dan nog eens solo bespeelt is dubbel genieten. Doveren sloot haar muzikale gedeelte krachtig af met Rumba van C. Salzeclo. De aanwezigen beloonde haar met een groot applaus.

Pouya Azimi

De tweede laureaat was de 16-jarige Pouya Azimi. Vanaf zijn negende jaar speelt hij viool. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Den Haag in de school van jong talent. In zijn jonge leven heeft hij al veel prijzen op zijn naam staan. Zijn talent was goed te beluisteren in zijn zelfgekozen muziekstuk van Mendelssohn waar hij zonder bladmuziek met veel expressie zijn snaren beroerde. Natasja Douma begeleidde Azimi fantastisch op de vleugel. Beiden ontvingen een welverdiend applaus.

Hassan Korsjun

De 20-jarige Korsjun vertelde hoe hij zijn passie ontdekte voor de piano “toevallig stond er een piano thuis” en ging hij zich verder verdiepen in de klassieke muziek. Hij sloot zijn kennismaking met de aanwezigen af met de woorden dat hij zijn best zou doen. En deze belofte maakte hij waar. Met veel virtuositeit bracht hij Bach en Chopin ten gehore. Met Rachmaninov sloot hij het concert af. Ook hij kreeg de handen van het publiek op elkaar.

Het was weer een kwalitatief hoogstaand aanbod van klassieke muziek in de dorpskerk aan het Kerkplein.

 

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *