Nieuws

Nieuws

Dierbare Sponsors, Vrienden en Donateurs van Classic Concerts

Allereerst de beste wensen voor 2022

Nieuwjaarsconcert 23 januari gaat niet door.

Wij hadden het ons zo leuk voorgesteld als nieuw bestuur: een feestelijk nieuwjaarsconcert zoals gebruikelijk met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest. Dan hadden we ook in stijl afscheid kunnen nemen van Peter Tromp en Toos Bergen. Daar hebben ze ook wel recht op nadat ze Classic Concerts ruim twintig jaar met succes geleid hebben. Maar de persconferentie van vrijdagavond 14 januari heeft de laatste hoop op het concert van 23 januari de grond in geboord. Het gaat definitief niet door.

Uitstel geen afstel

We hadden er al wel een beetje rekening mee gehouden gezien de voorgaande ontwikkelingen. Zo’n groot gezelschap met meer dan 55 musici is nauwelijks veilig op te stellen. We zijn dan ook in gesprek met het orkest over een concert later dit jaar. Zij hebben daar oren naar. Want ze weten dat ze in Zandvoort op een dankbaar publiek kunnen rekenen en hadden daarvoor een prachtprogramma voorbereid.De vraag is nog even of ook de kanjer van een solist weer kan. We houden u op de hoogte.

Er blijft hoop op een mooi concertseizoen

Dat concert van het Heemsteeds Philharmonisch wordt een extra concert. We blijven streven naar 10 Kerkpleinconcerten. Met het boosteren, coronacheck en varianten die minder ziek maken, moet het mogelijk zijn op afzienbare termijn met kleinere ensembles voor u een klinkend programma te verzorgen. Kijk voor een overzicht van het jaarprogramma op www.classicconcerts.nl

We sluiten het jaar met een topproductie met de Maastrichter Staar

Voor het einde van het jaar hebben we ons verzekerd van een optreden van de Maastrichter Staar. We zijn er trots op dat we dit gezelschap naar Zandvoort hebben kunnen halen en weten dat we er velen een plezier mee doen.

En dan dat afscheid

Ja natuurlijk verzinnen we nog een afscheid in stijl van Peter en Toos, de dragers van het concept Classic Concerts. Dat verdienen ze.