Nieuws

Nieuws

Dierbare Sponsors, Vrienden en Donateurs van Classic Concerts

De eerste concerten van 2023 zijn al gegeven. Het ware mooie producties. Niet altijd met het gewenste aantal bezoekers dat zij verdienden maar dat komt goed. Het programma voor 2024 is zo goed als rond.

Het bestuur van de Stichting Classic Concerts Zandvoort heeft een nieuw project gestart “Klassiek in de klas”. Er is een tijd geweest dat een groot aantal jongeren in Zandvoort en omgeving, denk ook aan Aerdenhout en Bloemendaal, klassiek piano of viool speelden. Dit is belangrijk afgenomen. Ook het muziekonderwijs op school is verschraald. Terwijl de docenten, zo blijkt uit onze eerste verkenning, daar wel degelijk mogelijkheden zien om jongeren met klassieke muziek kennis te laten maken. Maar een programma met aanbod en financiering ontbreekt. Ondersteuning lijkt gewenst. Stichting Classic Concerts wil daar graag in voorzien en is met sponsoren in gesprek.

Samen met New Wave muziekschool en Classic Concerts gaan we weer naschoolse muziekworkshops
aanbieden. Afgelopen schooljaar hebben we blokfluit en viool aangeboden en dat was een succes.
Nu bieden we de cello aan! Op 14 september zullen de kinderen van de groepen 3 t/m 6 een
introductie-voorstelling “klassiek in de klas” met dit keer de cello o.b.v. Rachel Daniels bijwonen. En
wie weet worden ze dan enthousiast om kennis te maken met dit mooie instrument tijdens de
naschoolse workshops.
We kunnen 4 naschoolse workshops per blok aanbieden voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 6
op vrijdagmiddag.

Inmiddels heeft De Nolte Stichting en de Stichting Vermogens Beheer Coop een financiële donatie gedaan. Hartelijk dank daarvoor.

Wij houden u op de hoogte!

Extra concerten in 2024

In 2024 bestaat het unieke Knipscheerorgel 175 jaar. in het kader daarvan zullen er een 4-tal orgelconcerten worden gegeven met diverse organisten o.a. Willem Stroman, organist van de Protestantse kerk en initiator en sponsor van genoemde concerten. Meer informatie hierover volgt.