Pianoduo Beth & Flo

Pianoduo Beth & Flo

Pianoduo Beth & Flo verrast het publiek

Altijd op de derde zondag van de maand is er een klassiek concert van Classic Concerts in de Protestantse kerk. Dit keer was het pianoduo Beth & Flo al in 2020 uitgenodigd maar vanwege de pandemie vertolkte zij twee jaar na dato afgelopen zondag hun uitvoering met een licht klassiek karakter.

De kerk was flink bezet en er moesten stoelen bij geschoven worden om iedereen een goede zitplaats te geven. De verwachting van de aanwezigen was hoog gespannen want het pianoduo Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, behaalden beiden hun Masterdiploma klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daarbij staan de twee klassiek geschoolde pianisten in de concertwereld bekend dat zij de muzikale lat van het klassieke repertoire hoog leggen met een humoristische knipoog naar het theater.

Anders dan anders

De uitvoering van Beth & Flo is een aaneenschakeling van fantastisch pianospel, zang en cabaret zodat het een plezierig en een ‘anders dan anders’ concert werd. Met veel informatie en grappige gesprekjes over de muziekstukken werd het publiek op een prettige manier betrokken om mee te klappen op een speciale maat. Met veel energie en een eigen twist bracht het duo Gershwin en zongen ze vervolgens een geweldige parodie op Albert Heijn. Je kwam ogen en oren te kort om de beweeglijke dames te volgen en daarbij moest je ook niet vergeten om te genieten van hun geweldige quatre-mains op de vleugel. Zoals bijvoorbeeld bij de Moldau waar Beth je eerst meeneemt in haar praatje en dan samen met Flo de klanken laat horen van een kabbelende rivier en dan later van een woest stromende Moldau.

 

Het werd een bijzondere middag, lekker luchtig met lachsalvo’s vanuit het publiek: zo kan klassieke muziek dus ook klinken. Na een welverdiende ovatie gaven Beth & Flo in hun toegift nog een staaltje acrobatiek weg daarbij werden ondertussen ook nog de toetsen aangeslagen. Ongelofelijk knap en wat een souplesse hebben deze getalenteerde pianisten.

@Nel Kerkman

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *